HER NEFESTE SALSA - CRYPTO DANS STÜDYOSU

blog yazısı ekle !

HER NEFESTE SALSA - CRYPTO DANS STÜDYOSU

Yazar Bilgileri Berkan Kaymaz Dans Hocası @ Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler
Her Nefeste Salsa - CRYPTO DANS STÜDYOSU

Ankara Dans Kursu

Sosyal latin dansları ile sportif latin danslar arasında ne fark var diye hiç düşündünüz mü?

Kökeni aynı olmasına karşın bu denli farklı kitleler tarafından benimsenmesinin altında yatan sır ne hiç merak ettiniz mi? Salonlarda, göz kamaştıran sporcular eşliğinde, dünya çapında düzenlenen müsabakaları, binlerce kişinin dans ettiği salsa kongrelerini kapsayan yelpazenin nasıl da son on yılımızı şekillendirdiğini gözlemleyebildiniz mi?


Sitemizdeki tüm Dans Kurslarına AnkaraDansOkullari.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara Dans Kursu FiyatAnkara Dans Kursları Fiyatları


Belki de birçok detay gibi hayatın kargaşasında gözümüzden kaçtı. Ancak son 10 yılımız, sosyal latin dansları açısından ülkemizde, tam anlamıyla altın çağ olarak yaşandı. Yarışmalar düzenlendi, sayısız özel organizasyona imza atıldı, 2006 yılında Türkiye Dans Sporları Federasyonu kuruldu, ülkede yüzlerce yeni resmi dans okulu açıldı, sayısız kaliteli salsa dansçısı ve sporcusu yetiştirildi, binlerce salsa etkinliği düzenlendi, onlarca Türkiye'nin adını dünyaya duyuran festival ve salsa kongreleri düzenlendi ve düzenleniyor…

Aslında sosyal latin dansları ile sportif latin dansları arasındaki büyük farkı yaratan sihirli kelimeler az önce yukarıda ki satırlarda geçti. Elbette;

Festival ve Kongreler

Yepyeni dansçılar, eşi bulunmaz bir sosyal paylaşım ortamı, yepyeni müzikler, kendini sürekli yenileyen ve diğer dans türlerinden azami miktarda etkilenen bir altyapı, 4-5 dakikaya sığmış birbirini tanıma telaşı, muhteşem mekanlar ve tatil olanakları…

Bir sosyal paylaşım ortamının gelişmesi için daha ne gerekir ki?

Her sene bu ortamı salsa aşıklarına sağlayan sayısız etkinlik düzenlenmekte. Peki ya bu sene? Bu sene salsa dünyasında neler oluyor, ya da olacak?

Şöyle bir yakın tarihli organizasyonlara göz atalım. Kuşkusuz ilk akla gelen bu sene 8. si düzenlenecek olan SALSA JAM in CYPRUS !!! 40 Ülkeden binlerce salsa severi her sene Kuzey Kıbrıs ta buluşturan bu büyük organizasyon, kaçırılmaması gereken organizasyonlar sırasında ilk sıraya yerleşiyor. Muhteşem atmosferi ile tatil ve festivali en başarılı şekilde birleştiren az sayıdaki salsa kongresinden olan Salsa Jam in Cyprus bu sene;

Elbette tartışmasız en yakın ikinci festival olarak BERLIN SALSA CONGRESS gösterilebilir. Bu sene; düzenlenecek festival tam anlamıyla bir yıldız yağmuruna sahne olacak. Tüm dünyadan salsa camiasının en popüler ve yetenekli eğitmen ve dansçıları her sene olduğu gibi bu senede Almanya'da buluşacaklar. Kimler yok ki; Juan Matos –Amneris Martinez – Yamule Dance Co. – Tropical Gem – Terry – Cecile – Adolfo İndacochea – Tania – Ye mambo – Marco – Natalia vs vs… Liste böyle uzayıp gidiyor. Tam anlamıyla bir yıldız yağmuru ! Kaçırılmayacak bu festival için hemen tarihleri işaretleyin!

Hemen ardından Ankara geçen sene olduğu gibi bu sene de Türkiye 'nin yıldızlarını ağırlamaya hazırlanıyor. 2012 yılında ilki gerçekleştirilen CRYPTO SALSA STARS Ankara Salsa Congress bu sene 2. Si ile;

Türkiye 'nin salsa aşıkları ile buluşmaya hazırlanıyor. Bu sene misafirimiz olacak dünya çapında starlar arasında kimler yok ki; Marco Ferrigno – Natalia Lopez , Enoch Lopez MADURGA – Yoana Merino (Ye Mambo), Salsa Twins, Java PANZO ve tüm Türkiye'nin en değerli salsa performansçıları…Rüya gibi 3 günü Ankara 'lı salsa severlere armağan edecekler. Geçen sene kanserle olan savaşına yenik düşen, ülkede salsa dansının gelişmesinde büyük emekleri olan, değerli üstat Ibrahim Shaaban 'ın onur konuğu olduğu festivalin bu seneki onur konuğu yine dev bir isim, Aytunç BENTÜRK.

Sizlerde Türkiye ve dünyanın yıldızlarını başkentte izlemenin tadına varmak istiyorsanız, Crypto Salsa Stars 2013 Ankara Salsa Kongresi sizleri bekliyor!

Bu festivaller elbette yakın tarihli sadece sizler için seçtiklerimiz, aşağıdaki uzun liste ile, dünya çapında düzenlenecek festivaller hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Birisi sizi haykırarak çağırıyor, buna eminim!

Peki İstanbul, dev metropol de hiç mi salsa organizasyonu olmuyor? Elbette düzenleniyor hem de sayısız miktarda. Ancak öyle bir tane var ki bu sene 3. Sü düzenlenecek ve Avrupa'nın en büyük ilk 3 festivali arasında ! Elbette;

3. İstanbul Dans Festivali 3-6 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

40 ülkeden binlerce dans severin buluşacağı bu dev organizasyonda aklınıza gelebilecek tüm yıldızları bulabilirsiniz. Kolay konaklaması, sınırsız eğitim imkanı, 7-10 arası ayrı salonda aynı anda düzenlenen partileri ve daha sayamayacağımız birçok farklılığı ile İstanbul Dans Festivali Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı diyebiliriz. Kaçırılmaması gereken büyüklükte bir organizasyon! Hemen tarihleri işaretleyin.

Sadece bu kadar mı? Elbette değil ! Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından farklı illerde düzenlenecek salsa etap yarışmaları ve Türkiye şampiyonası. Tam bir görsel şölen, federasyonun belirlediği takvim ile her sene bizlerle buluşuyor.

Tüm ülkeden yüzlerce salsa sporcusu ve kulübü, kıyasıya yarışıyor ve sporun güzelliklerini her ilde tekrar yaşatıyor. En önemlisi ücretsiz izlenebilecek bu organizasyonlar ile dansın büyüsünü yaşamak size bir adım kadar yakın hale geliyor.

Tüm dünya genelinde yapılacak salsa festival ve yarışmaları tek bir yazıya sığdırma imkanımız elbette yok, ancak yakın tarihli ve ülkemiz adına kolay erişilebilir birkaç festival ve organizasyonu sizlerle paylaştık.

Unutmamak gerekir ki; sanat takipçisi ile var olur, izleyicisi ile yücelir, alkışlar ile tazelenir. Biz salsa severler birlikte tek yürek olduğumuz sürece, bizler destek verebildiğimiz ölçüde bu tarz organizasyonlara destek olduğumuz sürece, gözlerimizi sahneden ayırmadığımız, kulağımızı latin ezgileri ile devamlı temizlediğimiz, yüreğimizdeki salsa aşkını hiç eksik etmediğimiz sürece, bu ve benzeri organizasyonlar artacak, bizlere eşi bulunmaz bir sosyal ortam sunmaya devam edeceklerdir.

Böylesine yoğun festival programlarının var olduğu bir sezonda, değim yerindeyse 'Her Nefeste Salsa' ile yatıp salsa ile kalkacağız. Yüreğinde gerçek anlamda salsa aşkı olan binlerce salsa tutkunu adına söyleyebilirim ki; bu durumdan asla şikayetçi olmayacak daha fazlası için çalışmaya devam edeceğiz…

Sevgi ve saygılarımla
Berkan KAYMAZ
Crypto Dans Stüdyosu Sahibi




Sitemizdeki tüm Dans Kurslarına AnkaraDansOkullari.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara Dans Kursu FiyatAnkara Dans Kursları Fiyatları