ORYANTAL İLE KİLO VERMEK

blog yazısı ekle !

ORYANTAL İLE KİLO VERMEK

Ankara Dans Kursu

Oryantal sanatını profesyonel anlamda yapan sanatçıların çoğunluğu oldukça zayıfken sadece küçük bir bölümünün normal kilolarda olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum tesadüf değildir. Çünkü oryantal dansı kişliye oldukça fazla enerji harcatmaktadır. Oryantal ile kilo vermek mümkün müdür? Sorusuna rahatlıkla evet diyebiliriz. Oryantal ile oynayarak ve eğlenerek kilo verebilirsiniz.





Tüm dünyada oldukça yaygın olarak bilinene oryantal dansının teknikleri ülkeden ülkeye farklılıklar göstermektedir. Ancak tüm tekniklerin temelinde kıvraklık ve esneklik bulunmaktadır. Oryantal yaparken pek çok kas grubumuz çalışmaktadır. Bel ve kalça kasları, karın kasları, boyun ve göğüs kasları bu kas gruplarının başında gelmektedir. Dinamizm ve enerji dolu bir dans türü olan oryantal ile kişiler zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varamazlar. Oryantal ile birlikte aerobiğin karışımı olan son zamanlarda da oldukça yaygın olarak yapılan aero oryantal dansı ise bir zayıflama tekniği olarak fitness ve aerobik salonlarında uygulanmaktadır.

Oryantal yapılırken doğru hareketler ile doğru kasların çalıştırılması halinde 800 kalorinin bir saat gibi bir sürede harcandığını söylemek mümkündür. Kireçleme, eklem ağrıları, kemik erimesi gibi sıkıntıları olanlara önerilebilecek bir aktivite ve egzersiz şeklidir. Ayrıca iskelet sistemine olan faydalarını da göz ardı etmemek gerekmektedir. Kısa bir hesap ile oryantal dansı ile ne kadar zayıflayacağımıza göz atalım. Bir saat kadar günlük oryantal dansı yapan kişi, yaklaşık olarak 700 kalori harcamaktadır. Bu hesaba göre bir haftada 5600 kalori yağ yakarken, bu miktar bir ayda 21 bin kaloriye yükselmektedir. 21 bin kalorinin tekabül ettiği yağ yakma oranı ise 3' tür. Bu 3 kilonun yanı sıra 1 kilo da su kaybını hesap edersek haftada 3-4 kilo arasında zayıflamanın günde bir saat oryantal yaparak mümkün olduğu sonucuna varırız. Oryantal dans ile evde zayıflayabileceğiniz gibi Ankara gibi birçok şehirde bulunan aero oryantal dansının uygulandığı spor salonlarına giderekte kilo verebilirsiniz.

Ayrıca oryantal dansı ile kilo verirken aç kalmanın kişi üzerinde oluşturduğu moral bozukluğu gibi olumsuzluklardan da uzak kalınmış olur. Oryantal dansı yeteneği olmayan kişiler de kesinlikle üzülmesin. Burada amaç herşeyiyle oryantal hareketleri bire bir yerine getirmeye çalışmak değildir. Yapmanız gereken sadece oryantal hareketlerini yapmaya gayret ederek, enerji harcamaktır.