SALSA VE RİTM

blog yazısı ekle !

SALSA VE RİTM

Ankara Dans Kursu

Aslında ritm eğitimi ile salsanın temeline en yalın haline ineceksiniz. Başka türlü olması mümkün olmayan hareketleri ritm sayesinde kolayca yapacak ve dansınızı icra edeceksiniz. Salsa ritimle var olan bir danstır. Ritimi kaçırmamak için özel "tap" adı verilen bir adımı bile vardır. Ankara dans okullarında size ilk öğretilen ritm duygusu olacaktır. Ankara dans okullarında ritim eğitiminiz hiç sıkılmadan klasik yöntemlerin dışında olacaktır, eğlenerek öğreneceksiniz.









Dans ederken öğrenmek en güzelidir. Küba müziğinin, içindeki tınılarda salsanın ve Brezilya müziği ve Latin Amerikan müziklerini barındıran yapısı birbiri ile çok ortak tınılara sahipken ayırt etmemizi sağlayan "clave" adında ikili ritmin hücre kavramı vardır. Ritimde ayırt edilebilen bu hücreler sizin ruhunuza uygun stili seçmenize yardımcı olabilir. Bu farklılığın yanı sıra üç nota yani "tresillo" içeren epey kuvvetli bir ölçü ve güçlü notaya nazaran daha zayıf bir vuruş içeren ölçü bulunur. Bu ritm vurmalı çalgılarla sağlanır.

Dans ederken keskin dönüşler ve sağlam adımlar atmanızı sağlayan vurmalı çalgıların etkisidir. Orkestra içindeki her çalgı tınıları ayırt etmemizi sağlayan "clave" adı verilen çalgı ile çalınır. Clave çalgısının size duyurduğu ritmle dansınızı icra edersiniz. Adımlarınızı, dönüşlerinizi ona göre ayarlarsınız. Dans ve ritim duygusu iç içe ilerlemektedir. Salsa müziklerini dinlemek size bu duyguyu verecektir. Dans etmeden önce bu ritimlerin hangi çalgı ile oluştuğunu bilirseniz dansınıza salsa dansının karakteristik özelliklerini yansıtabilirsiniz.